GayCamp.dk 2023
Det kan besvares kort:

Bøsseølejr er en unik mulighed for at holde sommerferie med andre bøsser.Men vi vil også gerne give lidt flere detaljer om hvad bøsseølejr kan være, ugerne forskellige fra år til år, blandt andet afhængig af hvor mange og hvem der kommer.


Hvem møder du på en bøsseølejr?

Alle aldre fra 20'erne til 60'erne er normalt repræsenteret - med flest i 30'erne og 40'erne. Der kommer bøsser fra hele landet, især fra de store byer. Der har deltaget folkeskolelærere, dataloger, ingeniører, gymnasielærere, kunstnere, studerende, arbejdsløse og specialarbejdere - for blot at vise mangfoldigheden. Enkelte benytter fristedet, som lejren jo også er, til at tage en kjole på til festaftenerne. Kort sagt - alskens bøsser tager på ølejr.

Hvordan er ølejrlivet?


Ølejr er ferie væk fra hverdagens ræs. Ølejr er lys og luft - både ude og inde - som du ikke finder det andre steder. Der er altid højt til loftet.

Lejren ligger lige ved stranden, der trods sine sten, er et dejligt og i reglen ugenert sted at bade. På de 3 andre sider er lejren i omgivet af høstmodne marker. Solbadning, bål, boldspil, ture langs kysten og rundt på Omø er blandt aktivitetsmulighederne.

Vi har på lejren et antal cykler som vi gratis kan benytte os af. Cyklerne har set bedre dage, men de kan køre; og hvad kan vi forlange til den pris? Du kan naturligvis også medbringe din egen cykel.

En vandretur øen rundt tager 4 timer for de hurtige og en ½ dag i slendretempo, så alle afstande er til at overse. Og så er der stjernerne. Lejren ligger helt isoleret og meget langt fra elektrisk lys, så her finder du, når det er skyfrit, den smukkeste hundedage-nattehimmel. Hvad med et lejrbål? Er det tilmed måneskin kalder stemningen ligefrem på en natlig svømmetur lige dér i bølgerne nedenfor lejrpladsen.

Det sociale samvær er kernen i bøsseølejren Også når de praktiske ting skal gøres: madlavning, opvask, rengøring mv. Det kan gå ganske festligt til når 4 bøsser sammen tager aftenens opvask!

Musik og sang har en stor stjerne på bøsseølejren. En af de faste deltagere har som regel sin harmonika med. Enhver synger med sit næb siges der - på bøsseølejr har vi i hvert fald plads til alle. Kan du spille så tag endelig dit instrument med. Lejren har sin egen sangbog med en broget buket af kendte og elskede sange på dansk og engelsk. Men naturligvis indeholder sangbogen også bøssesange. Det er for eksempel tradition, at at der bliver skrevet en sang hvert år, der handler om dét der skete præcist den sommer. Sange fra tidligere år kan du se her. Og du er velkommen til at synge med.


Andre gøremål

På ølejren kan man tænke på både kroen og kirken. På vandreturen øen rundt, er den et godt midtvejs stop med en kold fadøl.

 

På vej tilbage til lejren kan man passende slå et smut forbi den hyggelige landsbykirke i udkanten af Omø by.

 

Vejr og vind

En regnbyge slår ikke en ølejr ud. Der er masser af plads i lejrens store køkkentelt og det 150 kvm. store såkaldte dansetelt. Selv i heldagsregn har bøsseølejren sine kvaliteter: fx varm te og kaffe med frisk hjemmebagt kage, og samtale i ly af regnen med trommelyd på teltdugen.


Ølejr er det hele: ønsker du at være lidt alene og læse dagens avis eller din medbragte mammutroman gør du bare det. Ønsker du aktivitet, er mulighederne som nævnt ovenfor mangfoldige såvel i lejren som rundt på øen.

Livet efter ølejren

Vi har ofte et eller 2 mindre arrangementer hvor de der har lyst mødes igen.

Besøg hos Syngepigerne på Bakkens Hvile


Gensynsweekend på Sild:

 

 

Dét er bøsseølejr (opsummering):

Samler vi alt ovenstående fås følgende karakteristik:
•de fysiske rammer er gode
•deltagerne er mangfoldige
•mulighederne talrige
•Vi ses af og til igen

Med andre ord: Bøsseølejr er hvad du gør den til!


Du kan læse mere om ølejrliv generelt på Ølejrbevægelsens hjemmeside.